Atractii turistice Alba Iulia

Cota 1600 Petreasa - Drumul lui Iovan

Varful Petreasa este situat la 1600 m altitudine si este unul din cele mai frumoase atractii turistice de langa Complexul turistic La noi la Munte. Drumul lui Iovan a fost asfaltat in 2019 si face legatura intre Horea si Varful Petreasa, putand ajunge cu usurinta cu masina. Pe drum va recomandam sa popositi si la Dambul li Gaf. Trebuie sa urmati cu atentie indicatoarele si drumul asfaltat !

Se afla la 18 km distanta

Se afla la 11 km distanta

Casa memoriala Horea

Casa în care a crescut și a locuit acum nu mai este. Autoritățile au ridicat un monument pe acel loc, iar la 20 metri mai spre deal se poate vizita Casa Memorială Horea . În incinta Casei Memoriale se regăsesc multe obiecte folosite de Horea, cea mai remarcabilă fiind lancea cu care acesta pleca la luptă.

Casuta din povesti Horea

Căsuța din Povești cu acoperiș de paie a fost construită deasupra pârâului Valea Arăzii, afluent al râului Arieșul Mare. În fața ei stă de veghe Statuia lui Horea. Căsuța are un restaurant decorat în stil rustic, o terasă romantică și trei camere de cazare.

Se afla la 8 km distanta

Se afla la 32 km distanta

Pestera Poarta lui Ionele

Poarta lui Ionele este o pestera amenajata pentru turism, fiind iluminata si dotata cu scari si podete de metal. Pestera se afla la o altitudine de 810 metri si are o lungime de 131 metri. Intrarea in pestera se face printr-un impresionant portal de peste 10 metri inaltime. Pestera Poarta lui Ionele este situata in Parcul Natural Apuseni, in comuna Garda de sus, judetul Alba.

Pestera Ghetar Scarisoara

Peștera Scărișoara sau Ghețarul de la Scărișoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. De aici îi vine și numele de „ghețar” iar „Scărișoara” provine de la comuna Scărișoara situată 16 km mai jos, de care aparținea administrativ în vremea când a fost numită astfel

Se afla la 38 km distanta

Se afla la 44 km distanta

Partia de la Vartop Apuseni

Statiunea Vartop-Arieseni din Judetul Alba are 2 partii de ski si snowboard. Durata medie a sezonului de ski si snowboard in aceasta regiune se intinde din luna decembrie pana in martie-aprilie.

Varful Bihor

Vârful Bihor este cel mai înalt vârf muntos din Carpații Occidentali, situat în Masivul Bihor, județul Bihor. Altitudinea sa este 1849 metri.

Se afla la 52 km distanta

Se afla la 42 km distanta

Cascada Pisoaia

Cascada Pişoaia, cunoscută şi sub numele de Cascada Miresii, este rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge.

Dealul cu melci

Rezervatia naturala paleontologica Dealul cu Melci se afla langa Muzeul Memorial Avram Iancu. Este constituita din depozite senoniene cu mare densitate de gasteropode fosile (mii de melci ramasi din marile calde cretacice acum 15 milioane de ani) pe suprafata de 1ha.

Se afla la 42 km distanta

Se afla la 42 km distanta

Casa Memoriala Avram Iancu

Casa este situata in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, venind dinspre orasul Campeni. Casa Craiului Muntilor este o casa specific moteasca -din 1801- cu acoperisul tuguiat si terminat cu 4 arcade semicirculare. Cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu - conducatorul revolutiei de la 1848-1849 tunul, sabiile, fluiele si armele Iancului.

Rosia Montana

Roşia Montană este atestată documentar din anul 131, când purta numele de Alburnus Maior. De-a lungul timpului, activitatea specifică acestei zone a fost exploatarea auriferă, care a început încă din secolul al II-lea d.Hr, din perioada romanilor. Roşia Montană este una dintre cele mai vechi localităţi din Europa cu tradiţie în exploatarea metalelor preţioase.

Se afla la 48 km distanta

Se afla la 64 km distanta

Detunata Goala

Detunata Goală este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și botanic, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium. De asemenea este unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică ale județului Alba, fiind considerat "Cel mai frumos vârf al Munților Apuseni".

Cheile Runcului

Cheile Runcului, a căror versanţi abrupţi se ridică la înălţimi impresionante, au fost create de pârâul Runc, prin masivul calcaros Vulturease. Acestea sunt spectaculoase atât prin lungimea lor, de peste 1.000 m cât și prin înălțime (pe alocuri depășesc 450 m). Pe crestele Vârfului Pleşa din Cheile Runcului se mai pot zări şi astăzi tranşeele din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Se afla la 87 km distanta

Se afla la 37 km distanta

Lacul Belis Fantanele

Pe malul lacului, se afla Statiunea Fantanele, statiune climaterica de interes local. Aceasta este foarte cautata de clujeni si turisti, atat datorita oportunitatilor de odihna si relaxare, cat si datorita drumetiilor pe care le poti face in zona. Partia de schi sau posibilitatea practicarii de sport nautic pe lac, cu barci sau hidrobiciclete, sunt alte atractii apreciate de turisti.